10/10/11 18:10
(http://www.klassa.bg/)

„Гейзер“ изригна от спукан топлопровод в София

„Гейзер“ изригна от спукан топлопровод на пресечката на бул. “Македония“ и ул. "20 април" в София вчера. Струята вряла вода бликна към 10,30 часа сутринта и достигна височината на съседна шестетажна жилищна кооперация. Пострадали няма. По щастлива случайност в момента, в който топлопроводът се спукал, около мястото на инцидента не е имало преминаващи автомобили или пешеходци. От врялата вода са засегнати жилища в съседни сгради. Тежката авария парализира движението по булеварда и предизвика принудителното спиране на топлата вода в района между бул. "Скобелев", бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Княз Борис I", ул. "Парчевич", бул. "Христо Ботев", ул. "Владайска" и бул. "Скобелев" в централната част на столицата. Като причина за инцидента от „Топлофикация“ посочват силната амортизация на тръбите от топлопреносната мрежа в този район.
Заради аварии във водопроводната мрежа вчера без вода за битови нужди останаха столичните квартали Бистрица, Драгалевци, „Дружба 2“, „Лев Толстой“ и „Стрелбище“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване