10/10/11 18:45
(http://www.klassa.bg/)

Ивайло Калфин: Изборите в чужбина са организирани зле

Това, което се случва, е възможно най-лошият пример за организиране на избори зад граница. Това заяви в Шумен вчера кандидат-президентът на БСП Ивайло Калфин. Според него масово се отказва откриване на секции и по този начин на българските граждани в чужбина им се отнема правото да гласуват по различни невероятни причини.
„Може би заради новия консул в Барселона Христо Стоичков там няма да има бюро за гласуване. Начинът, по който се организират изборите в чужбина в момента, показва явно старание да се ограничи тяхното право на глас. Нашите сънародници в чужбина гласуват доста „шарено” и трудно може да се каже, че една определена партия, още по-малко моята, има интерес“, отбеляза Ивайло Калфин. Той беше категоричен, че не повдига въпроса от партиен интерес, а заради принципите, които е приел. Кандидат-президентът на социалистите припомни, че преди две години правителството на ГЕРБ е върнало двама посланици заради недобра организация на изборите в чужбина.
„Сега е много по-трагично това, което се случва,“, беше категоричен Калфин. Според него ЦИК и МВнР правят така, че българските граждани зад граница да не могат да изразят гласа си или поне да го изразят със страшни трудности.
„Очевидно е, че се търси ниска активност сред българите в чужбина. Всички обещания, които бяха отправени към нашите сънародници там, не са изпълнени“, заяви той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване