10/10/11 18:14
(http://www.klassa.bg/)

МС и НДК с най-много нарушения

Институциите с най-много нарушения са Министерският съвет и НДК, става ясно от проверките на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), която качи вчера на сайта си вчера резултатите от 87 ревизии, извършени през третото тримесечие на 2011 г.  Министерският съвет е направил общо 69 нарушения на различни закони и наредби, а „Националният дворец на културата“ ЕАД се е „отчел“ с 49 нарушения. Военномедицинска академия има 44 нарушения. От публикуваната статистика обаче не става ясно какви точно са провиненията.
Става ясно обаче, че МС е санкциониран 88 пъти. Както и че ревизорите са проверили обществени поръчки на стойност 25 610 038 лева. Установено е, че непроведените или неоснователно проведените поръчки на Министерския съвет са на стойност 12 573 021 лева.
Втори в списъка с нарушения сред държавните учреждения е НДК, когато той се ръководеше от Христо Друмев. От държавната финансова инспекция са проверили финансите на НДК от 2008 г. до 2010 г. Ревизията беше разпоредена от финансовия министър Симеон Дянков. Засечени са нарушения при обществени поръчки за почти 3 милиона лева. Инспекторите са установили още, че при подаването на документи към агенцията е вписвана невярна информация, като изводът е, че преднамерено са изпращани неточни данни, съобщи вчера БГНЕС.
Срещу бившия дългогодишен генерален директор на НДК Христо Друмев през юли т.г. бяха издадени 27 акта след няколкомесечен одит на Агенцията за държавна финансова инспекция. Други 11 акта бяха издадени срещу НДК като юридическо лице.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване