10/10/11 15:09
(http://www.klassa.bg/)

"Цървена звезда" съживи идеята за Балканска лига

Водещите клубове на Балканите са на път да събудят идеята за създаването на собствена лига. Покрай гостуването си за 85-ия рожден ден на "Локомотив" (Пловдив) (2:2), собственикът на "Цървена звезда" Владан Лукич заяви, че вече е обсъдил организирането на регионалния турнир.
Той се е срещнал с президентите на "Локомотив" (Пд) Константин Динев и на ЦСКА Димитър Борисов в събота. "Разбрахме се да започнем инициативата за създаването на Балканска лига с участието на най-силните клубове от Сърбия, България, Румъния, Гърция и Турция", каза Лукич пред сайта на сръбския гранд. Според него подобен турнир ще помогне отборите в региона да си сътрудничат по-добре и да играят приятелски срещи помежду си. По думите на Лукич Борисов е предложил ЦСКА да е домакин на първата голяма среща за създаването на Балканска лига през ноември.
Динев смята, че идеята за подобен турнир е добра. "Ще имаме много международни мачове, което е добре за нас. Така ще се види нивото ни", каза босът на „смърфовете“. При добро развитие подобна лига може да донесе допълнителни приходи на българските отбори, както и да им осигури международни мачове. Идеята за създаване на Балканска лига датира от доста години. Представители на ЦСКА, "Левски" и "Литекс" присъстваха на среща в Букурещ през февруари 2003 г. След това не се стигна до организирането на подобна надпревара.
Няколко години по-късно като президент на УЕФА Мишел Платини отново повдигна въпроса. Той увери, че съюзът ще подпомогне създаването на такава лига, ако балканските клубове се обединят.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване