10/11/11 18:05
(http://www.klassa.bg/)

Благой Георгиев обвини БФС, че реди състава на Михаил Мадански

Напусналият по скандален начин лагера на националния отбор на България по футбол само ден преди последната евроквалификация Благой Георгиев обясни на специална пресконференция причините за внезапното си решение. Футболистът отказа да назове конкретни имена, но разкри, че на селекционера Михаил Мадански са се обаждали хора от Изпълкома на БФС, които са принудили временния наставник да изпъди Георгиев.
„Преди двубоя с Украйна Мадански заяви, че ще гради тима около мен и Стилиян Петров. След загубата дойде и ми каза, че няма да разчита повече на мен. Били му се обаждали хора от Изпълкома. Трябвало да ме махне, както и други от по-старите“, заяви Благой Георгиев пред медиите и допълни, че при това положение сам е решил да си тръгне. „Може би не беше правилно от моя страна да правя това точно преди двубоя с Уелс, но не издържах. Излиза, че трябваше да свърша малко черна работа и след мача да ми кажат „чао“. Най-големият проблем е, че състава го редят хора от Изпълкома, а не треньорът. Това го каза и Бербатов, но никой не му обърна внимание“, допълни още бившият футболист на „Славия“. Многократните опити на журналистите да измъкнат от устата на Благой Георгиев име на някой от ръководителите, които редят състава, пък удариха на камък. Единственото обяснение беше, че става дума за същите хора, които са прогонили Димитър Бербатов, което насочи вниманието към Йордан Лечков.
Полузащитникът на „Терек“ (Грозни) изрази и мнение, че българин трябва да е треньор на държавния ни тим. Михаил Мадански беше назначен временно начело на „трикольорите“, а според Благо Георгиев Димитър Пенев е добър вариант за наставник. „Тук, в България, всеки разбира от футбол. Защо ни е чужденец, в България има много млади, талантливи треньори. Единственото, което знам, е, че трябва да е българин. Защо да не е Димитър Пенев? При него всичко беше ОК“, каза още Благой Георгиев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване