10/11/11 18:31
(http://www.klassa.bg/)

МВнР се извини лични данни

Отговорността е наша, признали сме грешката, заяви вчера постоянният секретар на МВнР и председател на Работната група за организиране на изборите в чужбина Ради Найденов. Изявлението му бе заради това, че в събота адресите на подалите заявления за гласуване в чужбина българи са били публикувани погрешка на сайта на МВнР, откъдето са свалени 14 часа по-късно. Ради Найденов коментира, че обработването на голямото количество данни прави възможни такива пропуски.
Грешката отчете и Светлан Стоев, посланик за специални поръчения в МВнР, който изрази съжаление за проблема. Той уточни, че 36 081 български граждани, живеещи в чужбина, са подали заявления за гласуване.
Ради Найденов каза, че е имало нападения на хакери на няколко от имейл адресите на посолствата ни в европейски държави.


МВР ще си сътрудничи с „Прозрачност без граници“ за изборите
МВР и Асоциация "Прозрачност без граници" подписаха вчера Споразумение за сътрудничество. То бе парафирано от заместник-министъра на вътрешните работи Веселин Вучков и изпълнителния директор на асоциацията Диана Ковачева. Целта е да се гарантира обменът на информация и по-добро взаимодействие между асоциацията и МВР за превенция и противодействие на престъпления, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите.
"Прозрачност без граници" ще препраща към МВР съобщения за нарушение на изборното законодателство, постъпили по откритата от асоциацията безплатна телефонна линия и други информационни канали.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване