10/11/11 18:44
(http://www.klassa.bg/)

ОИСР: Облаците пред развитите икономики се сгъстяват

Перспективите пред водещите световни икономики продължават да се влошават, показват данни от доклад на Организацията за икономическо сътрудничество (ОИСР), цитиран от Ройтерс. Според него водещите икономики ще забавят темп, с изключение на Япония.
Общият индикатор за 33-те страни - членки на ОИСР, се понижава в пети пореден месец през август до ниво от 100,8 пункта от 101,4 през юли. Индивидуалните изпреварващи индикатори на страните спадат повсеместно, като при повечето стойностите са под дългосрочните им средни стойности от 100 пункта.
Само Германия, Русия и САЩ запазват нива от над 100 пункта. Отличава се Япония, чиято икономика единствено не сочи отчетлив спад, като индикаторът й отстъпва минимално с 0,1 пункта до ниво от 102,5. Изпреварващият индикатор за еврозоната се е понижил през август от 100,7 на 99,8 пункта, а за групата на Г-7 – от 101,7 на 101,1 пункта.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване