10/11/11 15:21
(http://www.klassa.bg/)

Сделката за Олимпийския стадион в Лондон пропадна

Официалният договор, който щеше да предостави възможност на футболен клуб „Уест Хям“ да се премести на Олимпийския стадион след края на игрите в Лондон през следващата година, беше замразен. Фирмата, която водеше преговорите за продажбата на новото съоръжение – Olympic Park Legacy Company, развали сделката, тъй като другият клуб, който желаеше да получи стадиона - „Тотнъм“, е завел дело срещу нея.
Преди няколко дни „шпорите“ са получили ултиматум от три седмици да приемат споразумение на стойност 17 милиона паунда, за да си останат в Северен Лондон и да прекратят съдебния спор за бъдещия олимпийски стадион. Според британските медии стадионът ще бъде предложен на публичен търг за нови собственици, като най-вероятно съоръжението ще бъде наето, а не купено.
Първоначално „Уест Хям“ беше избран да се премести на ултрамодерния стадион след олимпийските игри догодина, но впоследствие „Тотнъм“ заведе иск срещу това решение, обявявайки го за несправедливо. „Уест Хям“ получи стадиона само защото обеща да запази лекоатлетическата писта. Това решение вбеси шефовете на „шпорите“ и те се заканиха да съдят фирмата, която води преговорите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване