10/11/11 13:08
(http://radiomilena.com/)

ТЕЦ-Бургас готова да пусне парното

 “Топлофикация Бургас” е готова да започне топлоподаване по желание на своите абонати. Заради рязкото застудяване в последните дни, от топлофикационното дружество обявиха, че потребителите, които искат отопление по-рано от официално предвиденото, ще имат тази възможност. Единственото условие за предсрочно пускане на парното е представянето на протокол в базата по район, който да е подписан от 2/3 от живущите в съответната сграда.
От дружеството припомниха, че заради предстоящото топлоподаване е необходимо всички отоплителни станции във входовете да бъдат  запълнени, като това се извършва при отворени радиатори и терморегулаторни вентили на всички отоплителни тела в сградата. За да се избегнат наводнения в жилищата на абонатите, парното ще бъде пуснато само в абонатните станции със запълнени отоплителни инсталации. В случай, че бравите на абонатните станции са били сменяни през лятото, живущите трябва да предоставят ключове в районната база на „Топлофикация- Бургас”, за да осигурят достъп на нейните екипи, а всички ремонти по вътрешната инсталация трябва да бъдат прекратени. Официално отоплителният сезон за всички ще започне в момента, в който прогнозните средни температури за три последователни денонощия паднат под 12 градуса, както е по закон.
Само преди дни стана ясно, че “Топлофикация Бургас” няма да увеличи цените за крайния потребител, въпреки драстичното поскъпване на природния газ и последвалото решение на ДКЕВР да повиши пределните цени. Така за поредна година бургаските потребители на топлоенергия ще бъдат сред късметлиите с най-ниски сметки за отопление.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване