10/12/11 19:05
(http://www.klassa.bg/)

България и Румъния може да бъдат общ туристически регион

Европа трябва да поощрява страни, които поддържат строга финансова дисциплина като нас, заяви вчера премиерът Бойко Борисов в Букурещ, където се проведе съвместно заседание на правителствата на Румъния и България. Аз се надявам Европа да стимулира такива държави, които са дисциплинирани. Дори с колегата Емил Бок се шегувахме, че българският и румънският национален отбор по футбол не вървят много добре. Аз му казах, че те лесно могат да се оправят, ако вдигнем бюджетните дефицити такива, каквито са в държавите Италия, Испания, Португалия, Англия. Така че намерихме и обща, една доста сериозна връзка с големите бюджетни дефицити, дълга и футболните първенства, заяви българският министър-председател.
Убеден съм, че в сферата на отбраната съвместно ще охраняваме границите на ЕС, в областта на външната политика и на социалните грижи ще бъдат отворени много теми за работа, каза Борисов. Шенген, Дунавската стратегия, както и изграждането на инфраструктурни обекти по поречието на река Дунав бяха сред основните теми, които обсъждаха министрите на двете страни. Според премиера на Румъния Емил Бок директната среща между министрите е полезна при обсъждането на общите теми. Имаме много добри взаимоотношение и на политическо, и на регионално ниво, каза Бок.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване