10/12/11 17:07
(http://www.klassa.bg/)

Гейминг индустрията се събира в София

На 26 октомври за първи път в рамките на WebIT ще се състои събитието GamesVille, най-големият форум за интерактивни онлайн забавления в Централна и Източна Европа. Разработчици, рекламодатели, дистрибутори и инвеститори ще си дадат среща по време на GamesVille, за да обсъдят новите възможности и бъдещето на онлайн гейминг индустрията.
Събитието ще се състои от два основни панела – изложение и конференция, като акцентите ще са върху онлайн игрите, браузърните игри, игри в социалните мрежи и игри за мобилни устройства. Диапазонът на лекторите се простира от бизнес и маркетинг до самото програмиране. Един от лидерите в браузърните игри - Travian, ще присъства на семинара със свой представител – Мартин Крюзберг. Той ще говори за маркетинговите похвати за глобални игри, както и за изграждането на успешна стратегия за промотиране на нова игра в този толкова конкурентен сегмент на дигиталната индустрия.
„На Webit 2011 ще се споделят предизвикателствата и необходимите условия за постигане на успех на международната реклама в света на онлайн игрите”, заяви Мартин Крюзберг. ”Ще представя отблизо как Travian успя да постигне успех в над 50 страни и на над 40 различни езика благодарение на глобалната си маркетингова стратегия.”
Гостите на GamesVille ще имат възможността да се запознаят и с практиката и опита на Александър Пиути, изпълнителен директор на Game Genetics. Той ще обясни на присъстващите, как се извършва разпространението на онлайн игрите и как това е инструмент на маркетинга в 21-ви век.
Сред лекторите естествено има и българско участие. Христо Тенчев, основател и управител на XS Software, който основава фирмата още в училище като стартъп компания. Днес тя вече оперира на международните пазари на гейминг индустрията, като е най-големият ИТ играч в региона на Централна и Източна Европа и единствената българска компания, която представя своите постижения на големите гейминг събития по света със собствено и уникално IP.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване