10/13/11 11:55
(http://radiomilena.com/)

204 конски сили пазят пилотите в последния кръг от Републиканското по автомобилизъм

Peugeot 508 GT ще следи за безопасността на 40 пилоти, които в събота и неделя ще се състезават в последния VI-ти кръг от Националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут в Бургас. Състезанието събира любители на автомобилните спортове от цяла България и по традиция се спонсорира от „Peugeot”. 508-ицата на Peugeot ще бъде  SAFETY CAR на състезанието. Колата ще бъде на разположение на автомобилната федерация и ще проверява трасето преди старта на групите, съобщиха от представителството на френската марка – “София Франс Ауто – Бургас”.

VI-тият кръг от Националния шампионат по автомобилизъм ще се проведе в събота от 12.00 до 16.00 часа.

Същинското състезание за „Писта Бургас 2011″ ще се състои в неделя от 11.00 до 15.30 часа. Стартът ще бъде даден в 11.00 часа под надлез „Владимир Павлов“, от страната на Пристанище Бургас. Зрителите могат да наблюдават състезанието върху надлез „Владимир Павлов“, до бензиностанция „Лукойл“  и при кръстовището на ул. „Спортна“ и бул. „Тодор Александров“.

Миналата година кметът на Бургас Димитър Николов откри състезанието и дори се качи и направи пробна обиколка на тогавашния SAFETY CAR Peugeot RCZ също оборудван с двигател от 200 конски сили.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване