10/14/11 11:15
(http://radiomilena.com/)

По-високи заплати ще задържат медицинските сестри

По-високи заплати и допълнителни материални стимули ще задържат медицинските сестри в Бургас. Това стана ясно по време на среща между водачът на листата с кандидати за общински съветници от партия “Български социалдемократи” Дина Димитрова и заетите в училищното здравеопазване.
“В Бургас има недостиг на специалисти по здравни грижи и това всички ние го знаем. Това е така, защото младите кадри дори не започват работа тук, а директно търсят реализация в чужбина”, оплакаха се работещите в здравните заведения. Те допълниха, че недостига на кадри се компенсира с даване на съвместителство и оставяне на пенсионерите на работа.
“През изминалите години успяхме, в условията на криза, да договорим по-високи заплати за заетите в общинските здравни заведения и в училищното здравеопазване”, каза Дина Димитрова. Тя допълни, че един от основните приоритети в програмата на партия “Български социалдемократи” е тежкият труд на специалистите по здравни грижи  да бъде оценен подобаващо и медицинските кадри да останат в Бургас.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване