10/15/11 08:04
(http://radiomilena.com/)

Проект “По-близо до работа“

От 12.10.2011 г. в Дирекция “Бюро по труда”  започна приемането на заявления от работодатели и новонаетите от тях лица, които желаят да се включат в Проект “По-близо до работа” по схема BG051PO001-2.2.01 “По-близо до работа”, Приоритетна ос 2 „Повишаване на производителността и адаптивността на заетите”, Област на интервенция 2.2. „Насърчаване на гъвкавостта на пазара на труда” на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.
Целева група по Проект “По-близо до работа” са новонаети лица, които работят в населено място различно от това, в което са регистрирани по настоящ адрес, отговарящи на следните условия:
•    трудовият договор да е сключен за срок не по-малък от 6 месеца;
•    работното място да не е отдалечено на повече от 80 км от населеното място, в което лицето е регистрирано по настоящ адрес;
•    да не ползват средства на друго основание за същия разход;
•    да не са командировани по смисъла на Наредбата за командировките в страната;
•    трудовата им дейност да не е обичайно свързана с пътуване;
•    в рамките на 12 месеца, предхождащи датата на сключването на трудовия договор, да не са били наети на трудово правоотношение при същия работодател;
•    да не са наети да осъществяват дейности в сферата на селското и горското стопанство, рибарството и аквакултурите;
•    да не са заети на служебно, трудово или приравнено на него правоотношение в държавната администрация, администрацията на органите за местно самоуправление, системите на народната просвета, Министерство на вътрешните работи, Министерство на отбраната, и предприятия ползващи преференции за организиран транспорт по чл. 57а от Закона за насърчаване на заетостта;
•    да не са включвани и да не участват в проекти и програми, финансирани от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, Програма ФАР, държавния бюджет или от какъвто и да било друг публичен източник, идентични със схема  BG051PO001-2.2.01  “По-близо до работа”.
В Проекта могат да участват работодатели, които са наели лица /за срок не по-кратък от 6 месеца/ на работни места, във всички сфери на икономиката.
Недопустими по Проекта са работодателите, представители на Държавната администрация, администрацията на органите за местно самоуправление, системите на народната просвета, Министерство на вътрешните работи, Министерство на отбраната, и предприятия ползващи преференции за организиран транспорт по чл. 57а от Закона за насърчаване на заетостта, както и предприятия в сферата на селското и горското стопанство, рибарството и аквакултурите.
Комплектът документи за кандидатстване /Заявление на работодателя и Декларация образец 1,  с приложени към тях изискуеми документи, заедно със Заявленията и Декларациите на новонаетите лица, с приложени към тях изискуеми документи/ се подава лично от работодателя или чрез упълномощено от него лице в Дирекция „Бюро по труда” по месторабота на лицата. Образците на Заявление и Декларация са публикувани на електронната страница на Агенцията по заетостта (http://www.az.government.bg) и могат да се разпечатват от там, информира   ДБТ – Поморие.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване