10/15/11 13:14
(http://radiomilena.com/)

Сините предлагат премии за учители на отличени деца

Да се въведат финансови стимули от общинския бюджет за учители, чиито деца са постигнали отлични резултати по време на олимпиади и състезания. Това е идея на „Синята коалиция”, която бе представена от Таня Рускова, кандидат за общински съветник, по време на среща с дейци на културата.
„В Бургас има много талантливи деца, които са постигнали отлични успехи на олимпиади и състезания и са прославили училищата си. Техните учители заслужават не само похвала, но и финансови стимули”, каза Таня Рускова. Според нея е напълно възможно тези средства да бъдат осигурени от общинския бюджет.
Друга идея на „Синята коалиция” в сферата „Култура и образование” е въвеждане на едносменен режим в училищата чрез осигуряване на допълнителни сгради. „Недопустимо е две гимназии – например немска и английска да учат в една сграда. Първата смяна започва в 7.15 часа, това е много трудно за пътуващите ученици, особено от други населени места”, обясни Таня Рускова. Подобен проблем съществува и с френската и математическа гимназии, които също делят една сграда. В същото време има сгради, които пустеят – например бившето Немско училище. Има и училища, в които има малко ученици и те не използват сградите си пълноценно.
Изработване на общинска система за рейтинг на средните училища, изграждане на велосипедни паркинги в дворовете и въвеждане на електронни дневници, от които родителите да могат да разбират оценките на децата си в реално време – това са само част от идеите на „Синята коалиция”, които бяха представени на срещата.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване