10/17/11 17:58
(http://www.klassa.bg/)

Sunday Mirror с най-висок потенциал на развитие сред неделната преса

The Sunday Mirror се очертава големият победител, който се възползва в най-голяма степен от обстоятелството на затварянето на News of the World (NOW) . Изданието съумява да се развива с високи темпове, като отчита ръст в продажбите на вестникарския пазар във Великобритания от + 63,9% и реализирани 1 845 683 копия през септември. Това вече го нарежда на втора позиция след Mail of Sunday, но анализаторите са категорични, че разликата съвсем скоро ще бъде стопена, ако Mirror запази тренда на развитие. Все пак тиражът свидетелства за леко отстъпление за вестника, на сравнителна основа - месец по-рано, в размер на 2,9%.
Данните бяха потвърдени официално от Одит бюрото по тиражите на Обединеното кралство.

The Daily Star Sunday – седмичният таблоид, който започна да излиза от 15 септември 2002 г., като издание на групата Express Newspapers на Ричърд Дейзмънд – държи най-високия процент на растеж на годишна база сред изданията на Острова + 89,3%. Но дори и според увеличения брой на продадените копия, той успява да постигне далеч по-скромния тираж от 703 319.

The People - най-големият лондонски издател Trinity Mirror Plc, отчита растеж от 57,6% спрямо година по-рано. Официалните продажби са 839 182 броя.

Подобно на Sunday Mirror, и двете заглавия загубиха по отношение на продажбите си през предходния месец - интересът към Daily Star Sunday падна с 5,6%, като при The People процентът на спад е сходен - 5,9%.


Британският консервативен вестник The Mail on Sunday, който в момента излиза в таблоиден формат и се издава от Associated Newspapers, не успя да задържи към себе си аудитория на NOW, която се разпиля към други издания. През лятото Sunday добави почти 2 милиона към продажбите си след краха на лидера NOW.
Вестникът реализира средна продажба от 1 979 701 копия през септември, което е спад от 5,6% спрямо нивата от предходния месец, и е символично увеличение от половин процент спрямо година по-рано.

Годишните си нива на продажби надскача сериозно Sunday Express, като повишението е с убедителните 21,4% до нива от 680 119 броя, а тенденцията на растеж продължава - спрямо миналия месец покачването на изданието е с 0,35%.



Данните на Одит бюрото по тиражите са категорични, че повече от 1 милион от читателите на неделната преса са загубени и след спирането на News of the World, който публикува последния си брой на 10 юли и постигна внушителните обеми на продажбите за последния месец от нива 2,67 милиона броя.

Статистиката за общия неделен пазар на годишна база показва, че тиражът на таблоидите и уикенд пресата във Великобритания нараства общо с 1.5 милиона.

Трябва да се отбележи, че от водещите неделни издания Sunday Times изгуби 2,7% през август от аудиторията си, като постигна продажби от 984 223 копия, което е отстъпление от пика на тиража за вестника 1 милион броя за периода на последните три месеца.

Есенният сезон за The Independent on Sunday е неблагоприятен. Неделното издание на Александър Лебедев, което стартира през октомври 2010 г., отчете спад от 2,6% до 154 328 броя.
В същото време за най-стария британски вестник - The Observer, издаван от Guardian News & Media, отбелязва незначително отстъпление от 0,5%, като пада до 273 015 броя спрямо август.
Отстъплението е в мащаб 20 000 броя в сравнение със септември 2010 г.

The Sunday Telegraph губи на месечна основа 3,6% от тиража си, като отчита нива от 481 648 броя.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване