10/17/11 18:13
(http://www.klassa.bg/)

Оланд: Щом спечелих вътрешния вот, ще победя и Саркози

Бившият лидер на Социалистическата партия Франсоа Оланд, който бе избран от френските социалисти да представлява партията на президентските избори, заяви, че щом е преминал вътрешната проверка, вече е готов да победи Никола Саркози през май следващата година, предаде агенция Еуропа прес.
Оланд бе избран с 56,4% от гласовете, като освен членовете на Социалистическата партия имаха право да участват и всички избиратели, симпатизиращи на левицата. Той обеща да обедини чрез програмата си всички французи, изморени от политиката заради Саркози и несигурността, в която живеят. Оланд заяви също, че най-добрите му качества са сила и сериозност.
Ако французите се доверят на Оланд, той може да стане вторият ляв президент на Франция. Преди 31 години изборите спечели Франсоа Митеран. Това е реално да се случи, защото популярността на настоящия държавен глава се срива, но по всяка вероятност той ще се кандидатира за втори мандат.
Заради кампанията Оланд свали няколко килограма с драстична диета, купи си нови очила и започна да посещава солариум. Досега никога не е заемал правителствена длъжност, нито е ръководил корпорация.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване