10/18/11 18:17
(http://www.klassa.bg/)

Автогиганти пак спират мощности

Автомобилопроизводители отново спират някои от мощностите си заради дълговата криза, предадоха информационните агенции. Renault, PSA Peugeot Citroen, Ford и General Motors планират да преустановят дейността си в част от заводите в Европа до края на годината. Например Ford има намерение да спре конвейер в Белгия за няколко дни заради слабия пазар на Стария континент. General Motors ще прекрати работата си в завод в Айзенах, Германия, за период от 20 дни. В Сарагоса, Испания, през 2012 г. компанията ще спре да развива производството дори за по-дълъг срок от 80 дни. Renault и PSA Peugeot Citroen също планират подобна инициатива. Така ще бъде избегнат и вариант, в който складовете на гигантите ще се окажат препълнени с продукция, на фона на очаквано свиващо се потребление догодина.
От друга страна, японските автомобилопроизводители продължават да развиват индустрията си в Европа. Причината е свързана най-вече с общото възстановяване на бизнеса им след земетресението през март и последвалата рецесия в производството.
Въпреки дълговата криза, регистрацията на нови автомобили в Европейския съюз е отбелязала ръст от 0.7% за септември според данни на Асоциацията на европейските автомобилни производители. За целия период от януари до септември обаче при вписаните коли е отчетен спад от 1.1% на годишна база. В Германия през миналия месец повишението на пазара е било с 8.1%, докато във Великобритания е отбелязано понижение от 0.8%, в Испания – 1.3%, за Франция – 1.4%, а в Италия – 5.7%.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване