10/18/11 18:28
(http://www.klassa.bg/)

Данъчни връчиха акт за неплатени суми на Кирил Рашков

Ромският бос Кирил Рашков, прочул се като Цар Киро, получи в следствения арест акт за дължими суми по данък недвижими имоти и такса смет. Това съобщи директорът на дирекция „Местни данъци и такси“ в община Пловдив Николай Ненков пред пловдивския вестник „Марица“.
За целта данъчните специално влязоха в килията на Рашков, за да му връчат документа лично. До няколко дни подобни актове ще получат още трима от фамилията, като имат право да ги обжалват в 14-дневен срок. В случай, че нямат възражения, ще бъдат подканени да заплатят доброволно всички дължими суми.
Парите, които община Пловдив иска от Рашков и семейството му, са за периода след 2007 година. Шефът на дирекция „Местни данъци и такси” Николай Ненков отказа да съобщи за каква сума става въпрос, тъй като информацията представлявала данъчна тайна. До момента е установено, че само за една от къщите си Рашков дължи 75 000 лева, а заедно с натрупаните лихви задълженията само за този имот възлизали на около 93 000 лева. Общата сума, която фамилията Рашкови трябва да внесе в държавната хазна за имотите и колите си, е над 155 хиляди лева, твърдят експерти. Данъчните извършват ревизии и на всички фирми, свързани с Кирил Рашков. Очаква се проверката да приключи до месец.
Междувременно и в понеделник вечер продължиха протестите на жителите на Катуница, които негодуват срещу работата на държавните институции във връзка със смъртта на 19-годишния Ангел и 16-годишния Павел.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване