10/18/11 11:34
(http://radiomilena.com/)

На уличен баскетбол в Английската гимназия

 Над 40 ученика от Бургас взеха участие в първия турнир elmStreetball, организиран от Английската гимназия. Домакините предвиждат събитието да стане традиционно за децата от всички училища в града. Следващото му издание ще бъде през пролетта, когато домакините предвиждат да направят един своеобразен празник за привържениците на баскетбола.
„Целта ни е да популяризираме спорта – като създаваме добри условия и интересни мероприятия за децата от всички бургаски училища, затова направихме тази площадка специално пригодена за стрийтбол”, обясни директорката на  ГПАЕ „Гео Милев“ – Милена Андонова.
Състезанието съпътства официалното откриване на новата спортна площадка в двора на училището. Тя е реновирана по проект, съвместно с Община Бургас. Баскетболното игрище е оборудвано и модернизирано, с цел да се използва за провеждането на междуучилищни състезания.
Поставени са нови табла, рингове за забивки, които да издържат до 105 кг., направена е и атрактивна маркировка на игрищата, а мрежите за топките са пригодени да издържат на всички метеорологични условия.
ЕlmStreetball даде възможност на момчета и момичета да покажат своите умения в една оспорвана надпревара. Заелите челни места при юноши и девойки получиха купи с логото на турнира и флагчета на домакина – ГПАЕ „Гео Милев“.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване