10/19/11 16:36
(http://www.klassa.bg/)

Димитър Бербатов призна, че може да напусне „Юнайтед“

Българският нападател на „Манчестър Юнайтед“ Димитър Бербатов най-накрая призна, че може да напусне „червените дяволи“ през зимата или най-късно през летния трансферен прозорец. Това стана след края на двубоя на неговия тим срещу отбора на „Оцелул“ (Галац) от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. „Червените дяволи“ победиха с 2:0 след две попадения от дузпи на Уейн Рууни, а Димитър Бербатов отново остана на резервната скамейка и не влезе в игра до края на срещата.
„Искам да благодаря на привържениците, които дойдоха от България да ме гледат, и да им се извиня, че за пореден път не попаднах в титулярния състав. Чувах феновете, че ме молят да се върна в националния отбор, но след като не играя за клубния си тим, няма как да защитавам цветовете и на страната си. Иска ми се да получавам повече шанс за изява, защото знам, че мога да помогна на тима. Все още не знам дали ще подпиша нов договор. С това се занимава моят мениджър. В момента няма и оферти за мен, тъй като трансферният прозорец е затворен“, заяви Димитър Бербатов след победата на неговия отбор.
В момента интерес към българина проявяват тимовете на „Валенсия“ и „Пари Сент Жермен“, но реална оферта за него в офисите на клуба от „Олд Траффорд“ няма. По всяка вероятност обаче от „Манчестър Юнайтед“ ще се опитат да го продадат през зимата и да вземат поне някакви пари за него, тъй като ако и това не стане, през лятото на следващата година Димитър Бербатов ще напусне клуба като свободен агент.
Иначе, победата на „Манчестър Юнайтед“ спечели първи три точки в тазгодишното издание на Шампионската лига след двете поредни ремита с тимовете на „Бенфика“ и „Базел“. В момента „червените дяволи“ са на втора позиция в своята група с актив от 5 точки. Лидер е тимът на „Бенфика“, който победи като гост отбора на „Базел“ с 2:0 и вече има актив от 7 точки. Швейцарците са на трето място с 4 точки, а „Оцелул“ все още няма спечелена точка в надпреварата.
В Група „А“ „Манчестър Сити“ победи на своя стадион тима на „Виляреал“ с 2:1 и също спечели първи три точки в турнира. В другия двубой „Наполи“ и „Байерн“ (Мюнхен) завършиха при резултат 1:1. Лидер е немският отбор със 7 точки, пред „Наполи“ с 5 и „Манчестър Сити“ с 4 точки. „Виляреал“ е последен в групата без точков актив.
В Група „В“ „Интер“ победи като гост „Лил“ с 1:0, а ЦСКА (Москва) надигра турския „Трабзонспор“ с 3:0.
В Група „D“ „Реал“ (Мадрид) победи „Лион“ с 4:0, а „Аякс“ (Амстердам) спечели гостуването си на „Динамо“ (Загреб) с 2:0.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване