10/19/11 17:56
(http://www.klassa.bg/)

Клинтън иска Кадафи заловен или мъртъв

“Надяваме се Муамар Кадафи да бъде заловен или убит скоро, за да не трябва повече да се страхувате от него“, каза американският държавен секретар Хилари Клинтън в изявление пред студенти по време на посещението си в Триполи вчера, съобщи АП.
Това е първото признание на Вашингтон, изречено с необичайно откровен тон, че предпочита сваленият либийски диктатор да бъде убит, коментира агенцията. Обикновено американските представители казват, че искат Полковника да бъде съден – позиция, която изрази и самата Клинтън по време на визитата си. „Горда съм, че стоя на свободна либийска земя. САЩ са горди, че могат да застанат на ваша страна в борбата за свобода и ние ще продължаваме да ви подкрепяме“, каза държавният секретар. Клинтън се срещна с лидерите на Преходния национален съвет Махмуд Джибрил и Мустафа Абдел Джалил и обеща, че Вашингтон ще предостави на новата либийска власт допълнителна помощ в размер на 40 млн. долара за обезопасяване и унищожаване на запасите от оръжия в Либия. С тези средства приносът на Вашингтон след началото на бунта срещу режима на Кадафи през февруари достига около 135 млн. долара.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване