10/19/11 17:33
(http://www.klassa.bg/)

Пускат допълнителни билети за Инди Зара

Допълнителни билети за концерта на френско-мароканската звезда Инди Зара пускат организаторите от „БГ саунд стейдж“. Събитието ще бъде на 16 ноември в зала 3 на НДК. Екзотичната певица, която в момента е на първото си световно турне, има бляскав успех в САЩ. Нюйоркската критика я обсипва с бляскави слова и я нарича новата Пати Смит на Северна Африка. Родената в Мароко звезда представя албума си Handmade, издаден от престижния лейбъл Blue Note Records – истински успех за млада изпълнителка. В него тя сама пише текстове и музика, изпълнява инструментали, пее и продуцира. Албумът е брилянтно музикално творение, в което всяка песен има различно звучене, но общ завладяващ стил. Инди Зара е млада и талантлива, умее бързо да завладява и привлича вниманието на  аудиторията. Песните и аранжиментите й са запазена марка на сложното женско настроение. Творчеството й крие загадки, вдъхновени от мароканските й корени и парижките й нрави. Звученето е почти съвършено френско, но много екзотично. Тя пее главно на английски, но използва често думи и изрази от родния си  берберски език.
Когато съвсем млада напуска Мароко и заминава за Париж, тя вече знае, че ще се посвети на музиката. До 2005 г. пише над 50 песни, сред които  Beautiful Tango, Oursoul, Try, и Set me free и други, за които аудитория и критика говорят само със супeрлативи. Клипът към първия сингъл Beautiful Tango е направен от големия френски режисьор Тони Гатлиф, а парчето Stand Up озвучава реклама на Western Union.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване