10/20/11 06:50
(http://e-vestnik.bg/)

Как реших да гласувам за Меглена Кунева

Роман Майевски. Снимка: личен архив

10. Яростната кампания срещу нея във всички слугински медии ме навежда на мисълта, че тя не е от „схемата“. Може да е била сложена само за „цвят“, но е ясно, че вече е възприемана като заплаха за status quo. Откровените лъжи за нея, разпространявани от редица проправителствени издания са доказателство, че тя е аутсайдер в системата, т.е. мой кандидат.

9. Участието и в телевизионните дебати показа, че се държи по-достойно и „мъжки“ от останалите претенденти, особено Плевнелиев. В тандем с Христов, те представляват най-компетентния отбор в това състезание. Те, единствени имат ясна позиция относно такива теми като Белене, България и светът, мястото на президентската институция и други…

8. Имаме само трима реални кандидати за президент и само Кунева дава надежда, че няма да попаднем от трън на глог. Тя е предвидима и показа повече визия от останалите. Като президент, не си представям дори и да не съм съгласен с нея, тя да ме постави в ситуация в която ще се срамувам като българин от нейни действия или актове.

7. При победа на Калфин получаваме гарантирано национално предателство (потвърдено от самия Калфин). „Приемственост на досегашната посока…“ е пряк уклон към Първанов и декларация … към руските интереси в България. Всички знаем, колко ни струва това….

6. При победа на Плевнелиев получаваме Борисов като „неформален диктатор“.След като смаза съдебната власт, пренебрегна парламента, президентството е последният, дори и символичен бастион на Републиката. Ще бъдем „формална Република“ с „неформален диктатор“. Кой иска това ? Кой иска абсолютно цялата реална власт в ръцете на помпиера ??

5. Плевнелиев и Попова са двамата най-успешни министри в това правителство. Ако бъдат избрани, всички ще загубим единствените работещи министри. Без тях, това правителство ще се превърне изцяло в компания от клакьори без отговорност пред никого. Оставете Плевнелиев и Попова да вършат това, в което са добри. Тяхното напускане ще е загуба за всички българи, дори и за техните симпатизанти.

4. От тримата кандидати, Кунева е най-добре приеманата на международната сцена. Възможно е да прекъсне българската дипломатическа изолация в която ни натика Първанов. Това е от особено значение за нашите партньори от ЕС и НАТО. Ние не можем да продължаваме да сме парият на ЕС. Холандия и Финландия ни го показаха.

3. Дори и да приемем, че независимостта на Кунева е само декларативна, то нейната победа ще е ясно и недвузначно послание към партийния модел в България. Това е шанс за всички неправителствени и граждански инициативи в страната за по-активно и ефективно бъдеще. Нейната победа би електризирала и мобилизирала гражданското общество в страната, независимо дали самата Кунева иска това или не. Шамарът за партокрацията ще е звучен.

2. Само Кунева/Христов са в позиция да елиминират Данаилов/Калфин (БСП). Тези двамата са явни и декларирани врагове на българския народ. Тяхната загуба може да доведе до вътрешен разпад в БСП по известните вече разломни линии. Какво по-хубаво от това ???

1. Провалът на Плевнелиев/Попова (ГЕРБ) може реално да предизвика бързия край на това безумно правителство чрез предсрочни избори. Дай Боже …

Публикувано във Фейсбук със заглавие Десет причини поради които ще гласувам за Кунева

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване