10/21/11 14:15

Събудете се и вземете съдбата в ръцете си!

Тя е на 32. Зодия Лъв. Но не само това я прави смела. Достатъчно млада, за да притежава ентусиазма, че може да промени страната си. И в същото време достатъчно опитна заради многото граждански битки, които е печелила и губила. Тя повдигна завесата около скандалната продажба на 122 дка в Морската градина и осветли начина на проектиране в Общия устройствен план на Варна.
Носител на специалната награда от Българския хелзинкски комитет и журито „Човек на годината 2009“ за „изключителна гражданска смелост при отстояване на обществения интерес срещу незаконни действия на местните институции в полза на частни корпорации“. Два пъти носител на годишния приз на Програма достъп до информация. За най-големи победи в живота си обаче счита дипломирането си, като архитект, и покоряването на сърцето на съпруга си.
Калина Павлова е магистър по опазване на архитектурното наследство от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Член на управителния съвет на Съюза на архитектите в България (САБ)- дружество Варна, представител за Варна на Национална асоциация на потребителите на обществената услуга „Питейно-битово водоснабдяване”, член на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие.


„Ако искаш да те управляват добре и да живееш в процъфтяваща и напреднала страна, се налага да покажеш на практика какво и как трябва да се промени”, смята Калина Павлова. Затова влиза в нечистата битка за кмет на Варна. Номерът на бюлетината, с която ще участва в местния вот, й е връстник – 32. С него води и листата за общински съветници от ПП "Зелените".
- Калина, защо свестните у нас считат за луди?
- Защото страхът и отчаянието, разпрострели се в страната ни са толкова силни, че да следваш мечтите и надеждите си изглежда като лудост.  
 - Имала ли си чувството, че се опитваш да разбиеш дебела стена с главата си?
- Да, когато администрация, съд и прокуратура поддържат заедно съществуването на очевидна несправедливост. Също, когато медии служат като инструмент за манипулация на масите чрез лъжи. И когато хора ми казват, че няма надежда и няма нищо да се промени.    
- Какво искаш да им изкрещиш с цяло гърло?
- Събудете се и вземете съдбата в ръцете си!

 

Публикувана на 10/21/11 14:15 http://ecovarna.info/pageDispatch.php?pid=12&cntId=45&lang=BG
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване