10/23/11 21:08
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Отговорността ни става двойна

Отговорността, която ляга на партия ГЕРБ, от днес нататък е два пъти повече. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като в 18.56 часа гласува в Банкя, пристигайки директно от Брюксел. „От това, което виждаме до момента, това е един безспорен вот за нас. Нашият кандидат за президент води убедително“, каза още премиерът.
„Няма никаква радост и еуфория“, каза Борисов и добави, че неговата информация е за огромна избирателна активност. „Безспорен е фактът, че нашата работа през тези две години се оценява много високо от българите днес“, каза още Борисов, уточнявайки, че „всички лъжи, флашки и манипулации, всички тези некоректни действия по време на предизборната кампания поне за балотажа и за следващите избори да ги няма.“
„Българите гласуват за своето европейско развитие, за реформите, за фискалната дисциплина, за инфраструктурните проекти, за едно открито управление“, каза Борисов.
Министър-председателят се обърна и към тези, които са говорили за вот на недоверие в парламента. „Мисля, че сега разбраха каква услуга съм им направил, какъв ми е бил ангажиментът към народа и държавата, за да не направя и предсрочни избори сега. Защото ако бях направил изборите 3 в 1, какви щяха да съм им резултатите? Но това значи политическа криза, месеци наред да няма правителство, да не усвояваме еврофондове, да не строим през това време“, обясни Борисов.
„Гласувах с мисъл на добро в сърцето, на силна мотивация в ума, че знам какво трябва да се направи за България, така че да бъдем достоен член на Европа и света и така че да се възползваме максимално по европейските правила от европейската солидарност.“ Това каза кандидат-президентът, издигнат от партия ГЕРБ, Росен Плевнелиев, след като гласува в Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството.
„Гласувах за това България да е обединена, да има кауза, да върви напред. Гласувах за тези, които днес правят 18 години, да живеят в България, която е европейска държава, модерна и демократична и да са горди, че са българи и че живеят в България“, каза кандидат-президентът на БСП Ивайло Калфин. Той гласува в столичното 28-о училище.
По-късно в НДК Калфин заяви, че разликата между него и Росен Плевнелиев е 250-300 хиляди гласа, които според него са „лесно преодолими“.
От вълнение, след като чака на дълга опашка около 20 минути, в 43-та секция на Националната природо-математическа гимназия, независимият кандидат за президент Меглена Кунева забрави попълнената от нея бюлетина за президентските избори в тъмната стаичка. „Моят избор се състои от две думи – вярвам ви“, каза Кунева.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване