10/24/11 18:45
(http://www.klassa.bg/)

Въвеждат сезонен данък за туризма

Ще се въведе сезонен туристически данък за хотелите, които не работят целогодишно, съобщи bTV вчера. Това е промяна, която се предвижда в проекта за нов закон за туризма, който се бави повече от година. Промяната позволява хотелиерите да обявяват пред данъчните период, през който няма да работят, за да не им се начислява данък. От икономическото министерство се притесняват, че законът може да се превърне във вратичка и някои хотелиери да скъсяват умишлено сезона си, за да плащат по-малко данъци. Това ще облекчи бизнеса, смята Поли Карастоянова от Националния борд по туризъм.
„Албена“ АД учреди ново вчера дружество "Приморско клуб" ЕАД, съобщиха оттам. Целта е да се подобри управлението на активите и да се повиши качеството на туристическите услуги, посочват от компанията. То ще бъде публично и с капитал от 2 млн. лева, с активи за над 38 млн. лева, сред които 1100 декара земя, летище, хотелските комплекси "Магнолия" и "Дружба", къмпинг "Романтика" и други. Тричленен съвет на директорите, между които е и изпълнителният директор на "Албена" АД Красимир Станев, ще управлява "Приморско клуб".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване