10/25/11 11:32
(http://radiomilena.com/)

Погребаха Кадафи

Бившият либийски лидер Муамар Кадафи е бил погребан във вторник на разсъмване, съобщава британската телевизия “Скай нюз”. Властите не съобщават къде е било положено тялото на сваления диктатор.
Информацията се потвърждава и от телевизия „Ал Джазира”, която се позовава на източник от Преходния национален съвет на Либия.
От Преходния национален съвет анонсираха преди това, че диктаторът ще бъде погребан във вторник със скромна церемония на тайно място в либийската пустиня. „Той ще бъде погребан във вторник със семпла церемония, в присъствието на ислямски духовници. Това ще стане на тайно място в пустинята“, каза представителят на ПНС пред Ройтерс, предаде  actualno.com
Той добави, че погребението ще бъде извършено, тъй като тялото се разлага. „Не е постигнато споразумение неговото племе да вземе тленните му останки“, добави представителят на ПНС. На въпрос дали синът на Кадафи Мутасим ще бъде погребан с баща си, той отвърна утвърдително.
Тялото на либийския полковник беше изложено в хладилен склад в Мисрата през миналата седмица, където жителите се тълпяха да видят тленните останки на бившия диктатор.
Междувременно правозащитната група „Хюман райтс уоч” предупреди, че в района на Сирт има огромно количество оръжие, което е оставено без надзор.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване