10/25/11 05:29
(http://radiomilena.com/)

ЦИК е обработила 96% от протоколите

Централната избирателна комисия е обработила 95,83% от протоколите, според последна информация. Разликата между първите двама във вота за президент е около 11%.

За кандидатпрезидентската двойка Росен Плевнелиев и Маргарита Попова вота си са дали 40,05% от гласувалите. За Ивайло Калфин и Стефан Данаилов – 28,91%.

Извън балотажа остава Меглена Кунева с 14,06 на сто.

Волен Сидеров получава 3,67 процента от гласовете, Стефан Солаков – 2,57 на сто, Атанас Семов – 1,88 на сто, Румен Христов – 1,92 на сто и Светослав Витков – 1,52 на сто от  гласовете, информира БТА.

Според извадка от 78,90% от обработени протоколи на СИК в Софийската ОИК Йорданка Фандъкова получава 53,01 на сто от подкрепата на софиянци, Георги Кадиев – 22,31 на сто от гласовете, а Прошко Прошков – 11,82 на сто.

В 21.30 часа снощи последната секционна избирателна комисия в Столичната община е подала своите секционни протоколи за обработване от „Информационно обслужване“, съобщиха от Общинската избирателна комисия (ОИК) в София.

В продължение на около 22 часа ОИК – София е обработила протоколите на 1454 избирателни секции, като при множество от тях се е наложило допълнително коригиране на технически грешки. На тези избори за първи път се произвежда двоен вот – за местни органи на властта и президент, поради което всяка една от комисиите има минимум по три протокола – за избор на кмет на община, за общински съветници и за президент. В 32 от селищата на Столичната община се произведоха и избори за кмет на кметство, което увеличи с още един броят на протоколите, които трябваше да се подготвят след края на изборния ден.

През изминалите 22 часа въпреки увеличения двойно брой на обработващите компютърни екипи – от 40 на 80, се създаде допълнително напрежение сред представителите на секционните комисии заради продължителното изчакване за прием на изборните книжа. Освен това на тези избори комисиите трябваше да пренасят до зала „Универсиада“ чувалите с бюлетините, след което трябваше да се връщат в районната администрация по адрес на секцията.

Множеството технически корекции на секционните протоколи бяха основната причина за забавянето на приема на секционните книжа от „Информационно обслужване“. Econ.bg

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване