10/26/11 14:57
(http://www.klassa.bg/)

Димитър Бербатов се разписа за първи път от шест месеца насам

Българският нападател на английския шампион „Манчестър Юнайтед“ Димитър Бербатов спря головата си суша, която продължи точно 6 месеца и 16 дни. Деветката на „червените дяволи“ се разписа при гостуването на своя отбор на четвъртодивизионния „Олдършот“ в двубоя между двата тима от четвъртия кръг на турнира за Купата на лигата. „Манчестър Юнайтед“ спечели с 3:0, а освен с попадението си, Димитър Бербатов се отчете и с асистенция за гола на Майкъл Оуен. Това беше и първи гол за българина от 9 април 2011 година, когато се разписа при домакинската победа с 2:0 над тима на „Фулъм“ в двубой от миналия сезон във Висшата лига.
Срещу „Олдършот“ старши треньорът на „Манчестър Юнайтед“ сър Алекс Фъргюсън заложи на експериментален състав, в който личаха имената на няколко опитни играчи като Бербатов, Оуен и Видич и на няколко млади надежди на тима, като вратаря Бен Амос, защитника Езекиел Фрайърс и нападателя Маме Бирам Диуф. В групата за двубоя не попаднаха голяма част от титулярите на „червените дяволи“, които претърпяха тежко поражение от градския съперник „Манчестър Сити“ с 1:6 насред „Олд Трафорд“ през уикенда във вътрешното първенство.
През първото полувреме на срещата с „Олдършот“ „червените дяволи“ не задоволиха с представянето си, но въпреки това стигнаха до два гола, дело на Димитър Бербатов и Майкъл Оуен. След почивката Антонио Валенсия оформи крайния резултат. Така след успеха с 3:0 като гост „Манчестър Юнайтед“ се класира за четвъртфиналите на турнира за Карлинг Къп.
След срещата наставникът на „Манчестър Юнайтед“ сър Алекс Фъргюсън обяви, че добрата игра на Димитър Бербатов прави още по-труден избора му за титулярен състав в двубоите от Висшата лига. „Никога не съм казвал, че съм отписал Бербатов. Обещах, че той ще получи шанс за изява и му го дадох. Съперникът беше слаб, но това не му поречи да ни затрудни. Бербатов и Оуен играха много добре и сега ще направят моя избор за състав за следващия ни мач още по-труден“, заяви Фъргюсън.
В другите срещи от този етап на надпреварата се получиха следните резултати: „Арсенал“ - „Болтън“ 2:1, „Кардиф“ - „Бърнли“ 1:0 и „Кристъл Палас“ - „Саутхямптън“ 2:0. За тима на „Кристъл Палас“ българският бранител Александър Тунчев не попадна в групата заради травма. Отборът му обаче се класира за следващата фаза на турнира.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване