10/26/11 19:57
(http://www.klassa.bg/)

Сълзотворен газ срещу протестиращи в Оукланд

Американските власти извършиха серия от арести на протестиращи от движението "Да окупираме Уолстрийт" в щатите Калифорния и Джорджия във вторник, като при единия от сблъсъците срещу демонстрантите бе използван и сълзотворен газ, предаде Си Ен Ен. Полицията съобщи, че е предприела тази мярка в Оукланд, Калифорния, след като тълпата е започнала да хвърля бои и други предмети срещу силите на реда. Според властите между 500 и 1000 демонстранти са отказали да напуснат центъра на Оукланд. Те се били установили на палатки на няколко места в града, включително и близо до кметството.
"Градът уважава свободата на словото, но има отговорност и за опазване на общественото здраве и сигурност", съобщиха от полицията. Според Си Ен Ен в Оукланд само на едно от местата на протестиращите са били задържани най-малко 85 души. Не бе ясно колко хора са били арестувани в Атланта, Джорджия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване