10/29/11 20:46
(http://radiomilena.com/)

На каква възраст хората са най-щастливи

 Животът е сладък, когато човек е прехвърлил 30-те, но пикът на щастието е на 38-годишна възраст, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания от „Хъфингтън пост“ и маркетинговата фирма YouGov,цитира actualno.com
За десетилетието между 30 и 40 години са характерни добрият баланс между личен и професионален живот, сексуалната самоувереност и лекотата в общуването в различни социални ситуации. Това прави хората от тази възрастова група особено доволни от живота. Данните от проучването, обхванало 2000 души, показват, че на 30-годишна възраст хората не изпитват притеснения за това как изглеждат, а на 31-годишна възраст са най-уверени в секса.
35-годишните участници в допитването са доволни от баланса между личния си живот и кариерата и общуват най-спокойно с околните в различни социални ситуации. С тези данни обаче едва ли са съгласни хората от възрастовата група над 55 години, които твърдят, че животът започва на 41 години, а истинското задоволство от него се усеща на 48 години. Сексуалният пик според тази възрастова група се достига на 35-годишна възраст, а увереността в общуването с околните се постига на 43 години.
Анкетата показва още, че съвременният начин на живот е най-труден за младите хора на възраст между 18 и 24 години. Около 20 процента от тях споделят, че искат да са на мястото на друг човек. За сравнение – едва 10 процента от хората над 55-годишна възраст имат подобно желание

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване