11/02/11 18:20
(http://www.klassa.bg/)

Откриха в Кърджали чувал без бюлетини

Празен чувал без бюлетини беше открит при повторното броене на изборните книжа, което се извършва в Административния съд в Кърджали, съобщи вчера БНР. Чувалът е от изборната секция в Държавната психиатрична болница в града. Той е един от шестте произволно избрани, след като във вторник следобед започна повторното преброяване, и е бил един от последните, които са били отворени късно вечерта. При отварянето му в него е открита само папка с протоколите от гласуването и неизползвани бюлетини. Страните по делото били силно притеснени, защото книжата с гласовете на 26 избиратели от психиатрията липсвали. Предполага се, че бюлетините са били разделени в комисията в края на изборния ден и поставени в друг чувал – в този с книжата за избор на президент. Според представителите на ГЕРБ обаче това е сериозно нарушение и след консултация с юристи е възможно случаят да бъде предаден на прокуратурата.
Междувременно вчера зам. главният прокурор Валери Първанов съобщи, че са образувани 100 досъдебни производства за изборни нарушения от общо 625 подадени сигнала. 11 са обвиняемите, а три случая за купуване на гласове са приключили със споразумение между прокуратурата и извършителите на нарушенията. Само едно е досъдебното производство за организирано купуване на гласове. Работата по още 100 сигнала продължавала и в момента.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване