11/02/11 18:32
(http://www.klassa.bg/)

Подписахме споразумение за търговско корабоплаване с Алжир

Двустранна спогодба за морско търговско корабоплаване подписаха вчера министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на водните ресурси на Алжирската демократична и народна република Абделмалек Селлал.
Документът има за цел да насърчи сътрудничеството в областта на морския транспорт между България и Алжир. Той урежда въпросите на взаимното признаване на корабните документи, удостоверенията за самоличност на моряците (моряшки паспорти), разрешения за слизане на брега на членовете на екипажите, оказване на съдействие при бедствие и др., съобщиха от МТИТС.
По-късно през деня икономическият министър Трайчо Трайков и Селлал подписаха и междуправителствено споразумение за икономическо сътрудничество и меморандум за разбирателство в областта на малките и средните предприятия.
Министър Абделмалек Селлал е на посещение в България за провеждането на деветнадесетата сесия на Смесения българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване