11/02/11 18:22
(http://www.klassa.bg/)

Прошко Прошков също поиска касиране на изборите в София

Избраният за общински съветник и загубил изборите за кмет Прошко Прошков от Синята коалиция поиска касиране на изборите в столицата. Това стана ясно вчера, след като той подаде жалба до Административния съд в София. В началото на седмицата със същото искане към магистратите се обърна и Георги Кадиев от БСП, който бе издигнат от социалистите за кандидат-кмет на столицата.
Не искам да касирам изборите заради незадоволителния си резултат, а защото като участник в тях се чувствам длъжен заради хората, които ме подкрепиха, за хората, които дадоха доверие на другите кандидати, заради онези над 10 000 души, които преживяха кошмара на това да бъдат членове на избирателни комисии или застъпници. Така Прошков обяснява решението си да иска касиране на вота. Според него „толкова много нарушения, брутална намеса на администрацията и политици в изборния процес оставят у хората усещане за несправедливост и кражба“. Сред мотивите е още нарушеният принцип за всеобщо избирателно право чрез „противозаконните забранителни списъци за гласуване“, изработени от ГРАО. По-нататък се изброяват и нарушения както при протичането на изборния процес, така и при преброяването на бюлетините и обработката на изборните документи от секционните комисии.



Сидеров събира подписи да оспори вота за президент пред КС


Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров започва събирането на подписи в парламента за оспорването на вота за президент пред Конституционния съд. Това съобщи самият той в предаването „Бодилник“ по ТВ7. 48 подписа на депутати са нужни, за да бъде задвижена процедурата. Според него обаче позицията на социалистите е многозначителна и той не бил сигурен, че те ще подкрепят подписката. Лидерът на „Атака“ иска проверително преброяване на бюлетините и преглед на протоколите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване