11/03/11 13:17
(http://radiomilena.com/)

Всеки четвърти в света страда от депресия

До края на това десетилетие психичните разстройства, включително депресията, ще бъдат едни от най-разпространените заболявания.
През последните години значително се увеличи броят на хората, които отчаяно се нуждаят от психологическа помощ. Според Световната здравна организация (СЗО), днес от психични проблеми страда всеки четвърти–пети жител на Земята,предава actualno.com. Специалистите изчисляват, че много смъртни случаи могат да бъдат предотвратени с програми за насърчаване на здравословен живот. Физическата активност значително намалява риска от депресия, особено в напреднала възраст.В изследването на шведски учени, продължило 2,5 години, участват 17 500 души от 11 европейски страни. Наличието на мотивация за спорт намалява риска от депресия. Хората започват да се чувстват по-уверени, когато най-малко два пъти в седмицата ходят пеша в парка или друга зона за отдих.
Хората, които работят с компютър, не трябва след работа да се връщат вкъщи, за да гледат телевизия, а да се разхождат, посъветваха специалистите.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване