11/03/11 14:30
(http://radiomilena.com/)

Единен информационен център в Областна администрация ще осведомява при кризисни ситуации

В Областна администрация Бургас се проведе работна среща във връзка с подготовката на институциите за предстоящия зимен сезон. Основната тема беше за готовността на общините и отговорните институции за работа при зимни условия. В срещата участие взеха областният управител Константин Гребенаров, представители на 13-те общини в региона, ръководителите на Пожарна безопасност  и защита на населението, Областно пътно управление, Гранична полиция, Областна дирекция на МВР, Специализирано полицейско управление, Спешна медицинска помощ, Районен център 112, БЧК, териториално поделение на EVN- Стара Загора, НЕК- Бургас и др.

По време на срещата присъстващите се обединиха около идеята единен информационен център да отговаря за разпространение на информацията при кризисни ситуации на територията на област Бургас. Това ще улесни както представителите на медиите,  така и жителите на областта, които ще получават навременна и обобщена информация  при евентуални проблеми  и бедствия . Със заповед на областния управител всички структури на територията на област Бургас ще подават наличната при тях информация в Областна администрация, от където тя ще бъде свежда до вниманието на широка общественост.

По време на срещата стана ясно, че институциите са готови за предстоящия зимен сезон. Директорът на Областно пътно управление Митко Порязов съобщи, че ремонтните дейности по основните пътни артерии на територията на област Бургас ще бъдат завършени и ще се постави необходимата пътна маркировка. До 15 ноември напълно ще бъде укрепено свлачището в с. Босна, община Малко Търново, както и пътят Бургас- Звездец- МалкоТърново. Маркировки ще бъдат постаени също на пътищата Бургас-Средец- Елхово и Бургас-Приморско-Царево. Завършва и ремонтът на пътния участък Ясна поляна-Приморско. Усилено се работи по подготовката на Ришкия проход за зимния сезон. И тази година при влошени зимни условия и снеговалеж ще бъде затваряна автомагистрала Тракия. Има запаси от луга и сол, а договорите със снегопочистващите фирми са сключени.

„Преди 2 седмици практически показахме, че сме готови да посрещнем зимата със създалата се кризисна ситуация в странджанския регион и община Руен. Предварителни мерки е важно да бъдат взети и аз съм доволен, че структурите съобщиха, че имат готовност да реагират при необходимост.”- каза Гребенаров по време на среща.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване