11/04/11 10:10
(http://radiomilena.com/)

Младенов: Допълнителни 200 млн. лв. отиват за осигуряване на заетост

 Основен приоритет на българското правителство е заетостта. Догодина са предвидени допълнителни 200 млн. лв. по оперативна програма „Човешки ресурси“ за осигуряване на заетост, квалификации и преквалификации. Това заяви социалният министър Тотю Младенов, който днес откри конференция, организирана от КНСБ и КТ „Подкрепа.
Министър Младенов допълни, че в сряда постановлението за увеличаване на минималната заплата на 290 лева от 1 май 2012 година ще бъде внесено в Министерски съвет. След заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество в понеделник пък ще стане ясно и с колко ще се увеличат пенсиите през следващата година, допълни министърът. По думите на Младенов, може да няма възможност да бъдат увеличени всички пенсии, но задължително ще се търси увеличение на ниските пенсии в размер до 200 лева. Също след тристранката ще стане ясно дали майките ще получават по-високо обезщетение за гледане на малко дете в размер на 270 лева.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров посочи по  време на форума, че за по-малко от 9 месеца минималната работна заплата ще бъде увеличена с 20%, защото е предвидено от май следващата година тя вече да бъде 290 лв. Въпреки това увеличение, което е безспорен успех в номинално отражение ние си оставаме най-бедната страна в ЕС, отбеляза Димитров.
Според Пламен Димитров ударът на икономическата криза е бил насочен предимно върху пазара на труда у нас, цитира Агенция Кросс. Той даде за пример, че за последните три години броят на заетите е намалял с над 300 хил. души. Трябва да признаем, че антикризистните мерки от страна на правителството не са дали положителен резултат в тази насока, каза лидерът на КНСБ.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване