11/06/11 05:52
(http://radiomilena.com/)

Гърците предпочитат правителство на националното единство, според допитвания

 Гърците предпочитат правителство на националното единство при еднопартиен кабинет, показват оповестени в събота вечерта резултати от проучвания на общественото мнение.
Според данните от допитване на АЛКО за вестник “Прото тема”, 52% от допитаните искат коалиционно правителство, а 36% настояват за провеждането на предсрочни избори. Също така 79% не са съгласни с решението на парламента и не биха гласували доверие на настоящето правителство.
В същото време допитване на вестник “Етнос” показва, че 45% се обявяват за коалиционно правителство, а 42% за предсрочни избори.
Освен това 79% от проучването на АЛКО заявяват, че са против неочакваното решение на Папандреу да оповести референдум по кредитното споразумение с ЕС. Едва 10% от гърците смятат, че Папандреу трябва да остане премиер, а вицепремиерът и министър на финансите Евангелос Венизелос се ползва с 34% подкрепа от населението, предава Агенция Фокус.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване