11/06/11 18:27
(http://www.klassa.bg/)

Задава ли се нов футболен ред?

Отборът на „Лудогорец“ безапелационно надигра столичния „Локомотив“ с 4:0 и затвърди мнението, че е основен фаворит за шампионската титла. С напълно нова селекция тимът от Разград играе открит, динамичен, приятен за окото и ефективен футбол и не случайно и дори техните съперници признават безспорната им класа. Само шанса спаси „железничарите“ от резила на „Славия“, загубил от лидера в класирането с 6:0. Отборът на Кирил Домусчиев победи с 2:1 и "Левски", надделя и над „Черно море“ с 1:0, и то на непревземаемата крепост „Тича“, и има една-единствена загуба от шампиона „Литекс“ с 1:2 в Ловеч. Всички тези резултати показват, че в българския футбол се утвърждава един нов център на стойностния футбол, след като допреди 15 години имахме скучен двуполюсен модел. И дори вече има твърдения, че бившият футболен отбор от северния град, на който най-големият успех до момента бе 6-ото място в „Б“ група, ще спре хегемонията на „Левски“, ЦСКА и „Литекс“.
В същото време продължават катаклизмите в столичните грандове „Левски“ и ЦСКА, както и в шампиона „Литекс“. Трите тима само за една седмица си смениха треньорите, скандалите не спират да текат от „Герена“ и „Българска армия“, а и резултатите и играта им въобще не очароват феновете. Поредните провали на „сините“, „червените“ и „оранжевите“ са пък абсолютно потвърждение на поговорката „Напънала се планината и родила мишка“.
А пък с появата на силни провинциални отбори като „Лудогорец“, „Литекс“ и „Черноморец“ има всички шансове да направи първенството ни по-атрактивно и по-оспорвано, което е единственият начин за повишаване класата и на националния ни отбор.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване