11/06/11 05:48
(http://radiomilena.com/)

Курбан байрам е днес

На 6 ноември мюсюлманите отбелязват свещения празник Курбан Байрам. По този повод Турция започна петдневна ваканция. Очаква се у нас да пристигнат много български турци, които ще празнуват със свои близки и приятели в България.
Празникът, на който се колят живи животни и се принасят в жертва, за здраве и благополучие, започва в неделя и ще се празнува до сряда, като дотогава няма да работят държавните институции, банките, борсите, дипломатическите представителства в чужбина.
Преминаването по магистралите и мостовете над Босфора в Истанбул ще бъде безплатно, а градският транспорт в мегаполиса ще превозва с 50 на сто поевтино.
Близо половин милион души ще прекарат ваканцията в чужбина.
Българските турци масово пътуват за България, където месото е по-евтино, в сравнение с Турция, и могат да се поздравят с роднините и близките си. Автобусните фирми са пуснали допълнителни превози поради големия наплив.
От граничните пунктове предупредиха, че са засилили контролите специално на българотурските митници срещу случаите на вноса на месо и месни продукти в куфари и сакове, информираFrognews.bg

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване