11/06/11 18:34
(http://www.klassa.bg/)

Роджър Федерер с първа титла от 10 месеца

Роджър Федерер спечели втората си титла през 2011 година. Така швейцарецът прекъсна 10-месечния период, в който не бе взимал трофей (най-дългия в кариерата му). Бившият номер 1 триумфира за пети път на родния ATP 500 турнир в Базел, който е с награден фонд 1,85 милиона евро след успех с 6:1, 6:3 над 21-годишния японец Кей Нишикори (№32). С победата си Федерер се изравни с рекордьора Андре Агаси по най-много спечелени титли на твърди кортове - 46. Общо в своята кариера Федерер има вече 68 титли. В двубоя с Нишикори, Федерер нямаше никакви затруднения и наложи своя стил на игра още от началото. Той сервираше прекрасно, взимаше топката рано и излизаше на мрежата в удобни ситуации. Японецът, който сензационно отстрани Новак Джокович на полуфинала, нямаше отговор срещу настървения за трофей швейцарец. Логично Федерер проби още в първия гейм на Нишикори, въпреки че изоставаше с 40:0. Нишикори нямаше възможност да пробие на свой ред, тъй като за целия сет спечели едва 1 точка при начален удар на швейцареца. Във втората част младокът бе равностоен до 2:2, след което вече нямаше аргументи. Фед-Експрес проби и оттам нататък за всички бе ясно кой ще спечели срещата. При това пробивът дойде след няколко фантастични изпълнения на Федерер, включително и спиращ дъха лоб. През следващата седмица за Федерер има ново предизвикателство - да спечели "Мастърс 1000" в Париж. Това е може би най-големият турнир, който Федерер не е взимал в своята кариера.
Сръбкинята Ана Иванович пък отбеляза своя 24-ти рожден ден с победа на финала на турнира по тенис в Бали, известен още като „Турнир на шампионките”, с който на практика се слага официално край на сезона в WTA. Както е известно в следващите 3 години надпреварата ще се премести в зала „Арена Армеец” в София.
Иванович се наложи над Анабел Медина Гаригес (Испания) с 6:3, 6:0 и взе своята 11-а титла, но първа от миналата година, когато отново победи на този турнир. Най-добрият резултат за Иванович от началото на сезона е полуфинали в Бирмингам и в Карлсбад. Испанката има две титли през този сезон - в Ещорил и Палермо, но не успя да добави и тази в Бали. Тя имаше лек път до финала, след като предишните й две съпернички се отказаха по средата на мачовете заради травма, но срещу Иванович нямаше аргументи. В мача за 3-тото място на този турнир рускинята Надежда Петрова се наложи с 6:2, 5:7, 6:0 над словачката Даниела Хантухова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване