11/06/11 19:01
(http://www.klassa.bg/)

ЦСКА катастрофира във Враца, „Лудогорец“ е едноличен лидер

Претендентът за титлата ЦСКА допусна много сериозна грешка при гостуването си на „Ботев“ (Враца). Двата тима се изправиха един срещу друг на стадиона във Враца в двубой от 12-ия кръг на "А" група, но гостите от София така и не успяха да стигнат до победата в срещата. Двубоят между тях завърши при равенство 2:2. От тази развръзка се възползва "Лудогорец", който след победата си с 4:0 над „Локомотив“ (Сф) е еднолично начело във временното класиране с актив от 31 точки. Втори останаха „червените“ с 29 точки.
Първоначално домакините от Враца поведоха чрез Коконов в 17-ата минута, но само четири минути по-късно Петър Стоянов изравни с първия си гол за ЦСКА. Гостите обърнаха мача след автогол на Ковачев в 45-ата минута. Крайното 2:2 пък бе дело на Бранимир Костадинов, който се разписа в 47-ата минута.
Старши треньорът на ЦСКА Димитър Пенев сподели след равенството, че по-опитните играчи е трябвало да подходят малко по-отговорно към срещата. „Този мач беше много важен. Знаехме, че ще има едно негативно мислене на нашите играчи, може би подценяване. Повечето от тях не са играли срещу „Ботев“ (Вр), а аз се опитах да има кажа, че „Ботев“ винаги е играл амбициозно през годините. Но ние сами сме си виновни, защото нашите водещи играчи трябваше да са по-отговорни. Някои играчи явно не бяха изживели още радостта от победата над Левски”, каза разочарованият Пенев.
В същото време от това се възползва лидерът в „А“ група "Лудогорец", който постигна поредната си убедителна победа, този път над столичния "Локомотив" с 4:0. По два гола за домакините вкараха Марселиньо и Станислав Генчев. "Лудогорец" имаше пълно превъзходство на терена през целия двубой и можеше да спечели с по-голяма разлика.
Шампионът "Литекс" и "Черноморец" направиха нулево равенство. Гостите от Бургас създадоха по-добрите положения за гол през първото полувреме, а след почивката ролите на терена се обърнаха. Полузащитникът на „Литекс“ Георги Миланов усука коляно в края на първото полувреме и беше заменен, като е под въпрос за двата мача на младежкия национален отбор с Австрия, които трябва да се играят тази седмица.
Така след 12-ия кръг "Черноморец" и "Литекс" ще запазят позициите си във временното класиране, съответно трета и четвърта. Бургазлии са с 26 точки в актива си и са с една пред шампионите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване