11/09/11 19:32
(http://www.klassa.bg/)

Георгиос Папандреу подаде оставка

Гръцкият премиер Георгиос Папандреу подаде вчера оставка, предаде Би Би Си. Той направи телевизионно обръщение, в което заяви, че се оттегля в името на формиране на коалиционно правителство на националното единство, за да може страната да остане в еврозоната. Папандреу посочи, че неговата партия ПАСОК и опозиционната “Нова демокрация” са се споразумели за състава на новото правителство, но не обяви името на новия премиер. Късно снощи предстоеше среща с президента Каролос Папуляс, който трябваше да председателства среща на лидерите на политическите партии, след която ще бъде обявен новият кабинет.
За фаворит до вторник вечерта бе смятан бившият вицепрезидент на ЕЦБ Лукас Пападемос, писа „Файненшъл таймс“. След като около избора му възникнаха проблеми заради неговите условия, се появиха нови кандидатури за поста.
Агенция Ройтерс цитира снощи анонимни източници от двете партии, според които най-вероятен бъдещ премиер ще е председателят на парламента Филипос Пецалникос.
Премиерът Георгиос Папандреу и опозиционният лидер Антонис Самарас водят преговори от неделя.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване