11/10/11 18:25
(http://www.klassa.bg/)

Оправдаха Николай Цонев по дело за сделки за самолети и авточасти

Военноапелативният съд потвърди, че бившият министър на отбраната Николай Цонев е невинен по дело за сключването на четири сделки за самолетни и авточасти. Същото решение постанови на 7 март т.г. и Софийският вонен съд.
Цонев е одобрил сделките през 1999 г., когато още е бил шеф на дирекция „Управление на доставките" във ведомството. Според прокуратурата чрез сделките военното ведомство е било ощетено с 970 хиляди лева, а са били облагодетелствани няколко фирми. Държавното обвинение настояваше за 5 години затвор за Цонев и по всяка вероятност ще протестира на последна инстанция пред Върховния касационен съд.
Това е третото дело, по което Цонев е оправдан, като всички приключиха на първа инстанция в рамките на няколко месеца. В съдебна фаза остана само делото, което бившият вонен министър, бившият главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов и съдията Петър Сантиров са подсъдими за това, че са предлагали подкуп на следователя Петьо Петров. Този процес продължава през февруари догодина, а по него се чакат отговорите на допълнителни въпроси по ключова техническа експертиза на използваните СРС-та. На предишното заседание експертът Евгени Николов обяви, че те са автентични.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване