11/11/11 05:24
(http://radiomilena.com/)

ЮНЕСКО преустановява програмите си до края на 2011 г.

 ЮНЕСКО преустановява изпълнението на програмите си да края на годината след оттеглянето на американското финансово участие заради приемането на палестинците, обяви вчера генералният директор на организацията на ООН за образование, наука и култура, Ирина Бокова, цитирана от actualno.com.  Така ще се икономисат 35 милиона долара, които заедно с още 30 млн. долара от оборотни средства ще попълнят тази година дефицита в касата, възлизащ на 65 млн. долара, уточни Бокова при закриването на Генералната конференция на организацията в Париж.
Партиите, подкрепящи германския канцлер Ангела Меркел, се отказаха вчера от плана да замразят вноската на Германия в ЮНЕСКО и отхвърлиха твърденията на опонентите си, че са се опитали да накажат агенцията на ООН заради приемането на палестинската автономия за пълноправен член.  Опозиционните партии в германския парламент по-рано съобщиха, че християндемократите на Меркел и Свободната демократическа партия – либерали са предложили в дневния ред на бюджетната комисия да се включи блокиране на годишната вноска от 11 милиона евро на Германия в ЮНЕСКО. Часове по-късно бе съобщено, че инициативата е оттеглена и няма да бъде обсъждана.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване