11/13/11 19:01
(http://www.klassa.bg/)

Костов дебютира с 2:1 срещу „Берое“, Йовов вкара два за „Левски“

Новият старши треньор на „Левски“ Николай Костов започна с победа престоя си в столичния клуб. „Сините” се наложиха с 2:1 като гост на коравия тим на „Берое“ в мач от 13-ия кръг на „А“ група, а и двата гола за победителите дойдоха след подавания на Даниел Младенов към Христо Йовов. Точен за старозагорци бе Владимир Златинов минута преди края на редовното време. Със спечелените три точки възпитаниците на Николай Костов определено остават в борбата за титлата.
След хеттрик на Янис Зику ЦСКА пък спечели с 3:1 домакинството си на „Миньор“. Румънецът стартира головата си серия в 23-ата минута, но „Миньор“ успя да изравни в средата на втората част, когато Крум Бибишков вкара след отлична атака на „чуковете“ по лявото крило. Радостта на гостите обаче бе кратка, тъй като с нови две попадения в 74-ата и 77-ата минута Зику донесе заслужената победа на „червените“. Успехът изкачи армейците на върха преди мача между „Черноморец“ и „Лудогорец“, който се игра късно снощи след редакционното приключване на броя в Бургас.
В същото време помощник-треньорът и спортен директор на ЦСКА Драголюб Симонович потвърди важността от създаването на регионален международен турнир. По думите му не става дума за Балканска лига, а за първенство на отбори от Източна Европа. ЦСКА ще е домакин на първата среща за обсъждане на идеите за създаване на подобна надпревара. В София днес се очаква да дойдат представители на отбори от България, Сърбия, Румъния, Турция, Украйна, Азербайджан, като същинските разговори ще се проведат във вторник.
"Трудно с мачове през седем дни ЦСКА може да стане по-добър отбор. Трябва да играем с много по-силни съперници. Едно такова състезание ще бъде много успешно, ако вътре има пари", заяви Симонович в предаването "Зона спорт" по bTV Action. Все още не е ясно дали на срещата във вторник ще има представител на БФС, след като преди няколко дни от УЕФА изпратиха писмо, с което съветват шефовете на футболната централа да не присъстват на сбирката. Причината е, че организираната от ЦСКА сбирка не е под егидата на европейската футболна централа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване