11/14/11 17:45
(http://www.klassa.bg/)

И приватизацията на „Товарни превози“ е въпрос на пазар

Приватизацията на „Товарни превози“, подразделение на БДЖ, ще отпуши ситуацията със свръхзадлъжнелия превозвач и той ще започне да се разплаща с доставчиците. Въпросната сделка е „гвоздеят“ в оздравителната програма на железницата, защото от нея се очакват 200 млн. лева приходи. Сега, поради лошата конюнктура и голямата вероятност от такава сделка да дойдат доста по-малко пари, шефовете на железницата са сериозно притеснени, защото кредиторите няма да чакат безкрайно.
Като се има предвид, че борчовете на жп компанията гонят 800 млн. лева, хоризонтът пред БДЖ се скъсява значително, дори и да се изпълнят всички други мерки от оздравителния план.
Приватизацията обаче открай време е въпрос на пазар – има търсене, има високи цени. Ако пък има само един кандидат-купувач, той гледа да спести някой лев и не се церемони с детайли като балансовите стойности на активите и нечии очаквания. Така че пазарът и липсата или наличието на конкуренция ще са определящи и при сделката за „Товарни превози“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване