11/15/11 10:21
(http://radiomilena.com/)

Артистичният дух на Бургас ще живее

„Артистичният дух на Бургас ще живее” е творчески проект на Детската галерия „De’ Art”, включващ  поредица от изложби „Учител-Ученици“. Идеята е на художника Живко Иванов и на Соня Никова, която създаде Първата Детска Арт Галерия в страната. Родилата се в размисъл за ролята на децата в нашия живот и чистотата на детското творчество и въображение идея е вече факт. Галерията и проекта се финансират изцяло с лични средства от г-жа Никова, и е подкрепен от народния представител от ПП ГЕРБ Диана Йорданова.

Първата изложба е на школата по „Живопис” към Сдружение „Слънце и деца” с ръководител Живко Иванов и помощника му Мартина. Тя ще бъде открита на 16 ноември (сряда) от 18.00 ч. в галерията на ул. „Лермонтов” 30. Картините на децата ще са редом с картините на художниците, като акцента на изложбата е иновативната им форма в практическите занимания с деца – детската маслена живопис. Децата се напътсват да изразят себе си и да развиват творческите си заложби сами, без налагане на правила и без следване на модели. Наблюдават се и се насърчават да покажат чрез рисунък своята богата душевност. За пръв път  маслените платна на малките художници от школата към Сдружение „Слънце и деца” бяха показани в началото на месец октомври в Морско казино Бургас.

Целта на проекта на галерия „De’ Art”, представящ съвместни изложби на учители и ученици е да разкрие взаимовръзката между творците, която е независима от възрастта. Тя и е висша духовна комуникация в момента на творчество и извън него. Предаване на практически опит и артистизъм, който да бъде с нова енергия,  развиван  и отнесен към идното време. Целият процес на предаване и приемане на творческа енергия, идейност и способи между учители и ученици запазва и подчертава славата на Бургас, като ярък и артистичен град.  И благодарение на децата го проектира като такъв и занапред.

Очаквайте следващите изложби от поредицата „Учител-Ученици“  със школите на Златка Бобева, Красимир Зинин, Дотка Калъчева, Павлина Зенгинова и още много художници и приложници с техните малки възпитаници, които ще са бъдещите големи творци на Бургас.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване