11/15/11 19:53
(http://www.klassa.bg/)

България изпусна Австрия и се отдалечи от Евро 2013

Младежкият национален отбор на България изпусна уникална възможност да оглави класирането в група 10 в квалификацията за Евро 2013. Младежките ни национали завършиха 1:1 срещу Австрия. Гола за „лъвовете“ на Градския стадион в Ловеч отбеляза Александър Тонев в 12-ата минута, а гостите изравниха чрез Кристофър Дибон в 78-ата минута. Футболистът на полския „Лех“ (Познан) пое топката и със страхотен удар от около 25 метра вкара във вратата на Радлингер. Голът на австрийците дойде след центриране от фаул, при което най-съобразителен между двама наши защитници се оказа Дибон. По-този начин възпитаниците на Михаил Мадански останаха на трето място с 8 точки. Начело в група 10 от квалификациите за европейското първенство през 2013 г. е големият фаворит Холандия, които имат 9 точки. В понеделник "лалетата" претърпяха изненадващо първа загуба в групата от гостуващия тим на Шотландия с 1:2. Победата изкачи „гайдарите“ на трето място с 8 точки. За двата отбора в челото това бе четвърти мач от квалификациите, докато българите вече са изиграли пет срещи.
През първото полувреме австрийците имаха няколко добри възможности за гол, но вратарят на българите Стефано Кунчев беше безпогрешен. На моменти и турският рефер Толга Юскалфа видимо подпираше гостите, като не отсъди чиста дузпа за българите, както и подмина няколко очевидни нарушения на техни състезатели.
Липсата на основен играч, като Момчил Цветанов, който се разписа при гостуването на Австрия, се оказа решаващо за пропуснатата победа. Нападателят на "Литекс" беше приет в болница в понеделник със стомашен вирус и ще пропусне мача. Сред контузените футболисти е и съотборникът му при шампионите Георги Миланов, а проблемите пред Мадански продължават с вратаря Пламен Илиев и неговото наказание от три срещи. От началото на квалификациите България постигна две победи, две равенства и една загуба.
Следващият двубой на възпитаниците на Михаил Мадански е на 31 май срещу тима на Шотландия. Нашите ще посрещнат „гайдарите“ на Градския стадион в Ловеч, като при евентуална победа ще продължат да са лидери. Веднага след това на 5 юни „лъвовете“ ще гостуват на младата селекция на Холандия. А последният двубой, който може да се окаже и решителен за класирането ни на Евро 2013, е гостуването на Люксембург на 11 септември.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване